صفحه ها
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 57547
تعداد نوشته ها : 15
تعداد نظرات : 1
Rss
طراح قالب
GraphistThem248
نویسنده : محمدمهدی مولایی

اگر این اصل را پذیرفته باشیم که مهم ترین خصوصیت وبلاگ "شخصی" بودن آن است، طبیعتا تعیین تکلیف برای وبلاگ نویسان چه درنوع محتوای مطالب، چه در نحوه نگارش مطالب و حتی در طراحی قالب نمی تواند با روح وبلاگ سازگار باشد. موارد زیر اشکالاتی است که در اغلب وبلاگ های فارسی دیده می شوند. رفع این اشکالات صرفا به عنوان پیشنهاد از سوی نگارنده مطرح می شود، اگر دوست دارید مخاطبان در هنگام بازدید از وبلاگ شما اذیت نشوند و زیر لب به شما بد و بیراه نگویند! می توانید به آنها توجه کنید.

1 - استفاده از موسیقی: هیچ چیز آزار دهنده تر از این نیست که در هنگام وبگردی، وقتی تعداد زیادی صفحه را باز کرده اید، ناگهان صدای عجیب و غریبی که از ترکیب چند موسیقی در سبک های مختلف تولید شده است از بلندگوی کامپیوترتان بیرون بزند. در این حالت ممکن است بلندگو را خاموش کنید، اما اگر عادت داشته باشید که هنگام کار با کامپیوتر حتما به موسیقی یا رادیو گوش کنید احتمالا به دنبال منبع این اصوات خواهید گشت. اگر هم به نتیجه نرسید حتی ممکن است طی یک اقدام ضربتی همه صفحات را ببندید و از خیر وبگردی و آشنا شدن با وبلاگ های جدید بگذرید. متاسفانه هنوز تعداد زیادی از وبلاگ نویسان به این نکته پی نبرده اند که بینندگان وبلاگ برای خواندن مطالب به وبلاگ شان سر می زنند و نه گوش دادن به موسیقی. تنها خواهش من از وبلاگ نویسانی که اصرار دارند حتما مطالب زیبایشان را با یک موسیقی رمانتیک همراه کنند این است که حتی المقدور امکان کنترل موسیقی را برای خوانندگان وبلاگ فراهم سازند.

2- به کار بردن پیغامهای VBScript و Script Java: تا به حال حتما پیش آمده است که در هنگام بازکردن یا بستن یک صفحه با پیغامی که در یک کادر کوچک در وسط صفحه ظاهر می شود مواجه شده باشید. این پیغام ها که معمولا حاوی جملاتی از قبیل "به وبلاگ حاجیت خوش اومدی!"، "باز هم به من سر بزن" و... است به وسیله کدهای VBScript و Script Java در صفحه ظاهر می شوند. اگر فکر می کنید که گذاشتن این گونه پیغام ها در صفحات دانش فنی بالا، باکلاسی و خوش تیپی شما را به خوانندگان نشان می دهد بگذارید خیالتان را راحت کنم که بازدیدکنندگان هنگام مواجه شدن با چنین پیغم هایی تصویر یک آدم "تازه به اینترنت دست پیدا کرده" را از صاحب وبلاگ در ذهنشان مجسم می کنند.

3 - استفاده از جملات متحرک (Marquee ): استفاده از Marquee یا جملات متحرک آن هم به مقدار زیاد در صفحات یکی از اشکالات نه فقط وبلاگ ها که وب سایت های فارسی است. این روش که از آن برای جلب توجه بیننده به نکته ای خاص استفاده می شود، مدتهاست در دنیا منسوخ شده است و در وب سایت های معتبر کاربردی ندارد اما سایت ها و وبلاگ های فارسی همچنان از آن استفاده می کنند. غالبا استفاده کنندگان از Marquee کسانی هستند که تازه با برنامه FrontPage آشنا شده اند و دوست دارند خبر این آشنایی فرخنده را به خوانندگان وبلاگ یا وب سایتشان منتقل کنند.

4- استفاده زیاد از تصویر: استفاده زیاد از عکس در طراحی قالب، قالب را اصطلاحا "سنگین" می کند. یادتان نرود که اغلب بینندگان شما در ایران زندگی می کنند و با این سرعت اینترنت "نفتی" در ایران حتما هنگام بازدید از این چنین وبلاگ هایی اذیت خواهند شد. مدت زمان زیادی (بیشتر از چند دقیقه) صرف بارگذاری این چنین صفحاتی خواهد شد و اگر احیانا عکس ها کامل بارگذاری نشوند، چهره زشتی از وبلاگتان به نمایش در خواهد آمد. مطالب زیبا در یک قالب زیبا، دلنشین تر و جذاب تر خواهند بود، اما سعی کنید در قالبتان کمتر از عکس استفاده کنید و برای رسیدن به این هدف ترفند های دیگری را به کار ببرید.

5- تنظیم نبودن تعداد پست‌های وبلاگ: سعی کنید تعداد مطالبی که از وبلاگتان در صفحه نمایش داده می شود همیشه به اندازه معقولی باشد. dlogspot ، persiandlog ، dlogsky ، MT و همه سرویس های وبلاگ این امکان را برای شما فراهم می کنند. تنظیم "تعداد پست" یا "تعداد روز" برای نمایش در صفحه اول بستگی به شما و مطالبتان دارد; اینکه حجم مطالبتان معمولا چقدر است، هر چند وقت یک بار وبلاگتان را بروز می کنید و... تنظیم تعداد پست ها به نحوی که مطالب زیادی در صفحه نمایش داده شود باعث سنگینی صفحه شما می شود و اگر تنظیمات شما بر اساس تعداد روز باشد، تنظیم کردن گزینه مورد اشاره بر روی یک عدد کوچک ممکن است باعث شود صفحه تان از فرم خارج شود، اگر وبلاگ تان را مدتی بروز نکنید.

6- در دسترس نبودن آرشیو: آرشیو شما سابقه وبلاگ شماست. امکان دسترسی به آن هم به درد خودتان خواهد خورد و هم دیگران. همه سرویس های وبلاگی در قالب های آماده شده شان جایی را برای آرشیو در نظر گرفته اند و اگر شما تگ های مربوط به آن را از قالب حذف نکنید، امکان دسترسی به آرشیو در وبلاگ خودبه خود فراهم خواهد شد. ضمنا اگر از سیستم های مدیریت محتوا مثل MT ، Rbiber-ASP ، B2 استفاده می کنید امکان آرشیو بندی موضوعی برای شما فراهم است. فعال کردن این قابلیت دسترسی به مطالبتان را ساده تر می کند.

7- نبودن آدرس ایمیل نویسنده وبلاگ: حتما یک آدرس ایمیل از خودتان برای برقراری ارتباط با خوانندگان در وبلاگ قرار دهید. اگر هم می خواهید آدرس ایمیل اصلی تان به دست هرکسی نیفتد می توانید یک آدرس فقط برای قرار دادن در وبلاگ در نظر بگیرید و البته یادتان نرود که آنرا مرتب چک کنید. مشکل نبودن آدرس نویسنده در وبلاگ معمولا در وبلاگ های سرویس dlogsky دیده می شود که در قالب های آماده شان آدرس ایمیل کاربر به طور مستقیم قرار نمی گیرد. البته اهمیت مورد اخیر به اندازه موارد قبلی نیست ولی در هر صورت وجود یک آدرس ایمیل امکان ارتباط مستقیم را برای خوانندگان شما فراهم می کند.


دسته ها :
1387/12/30
X